Varde – perlen i Vestjylland og nissernes by

Afstand: 17.13 Km

 | +45 5052 4983 |  post@vardehandel.dk |  http://www.vardehandel.dk | 
Den godt 600 år gamle købstad Varde er en handelsby, hvor en sjælden historisk atmosfære fletter sig sammen med en driftig og nutidig handelsby, med specialbutikker, hyggelige spisesteder, et stort torv, unik kunsthave og indbydende gågader.

Varde å – en del af Nationalpark Vadehavet - løber gennem byen og trækker derved naturen direkte ind i bymidten, hvor især Arnbjergparken, med amfitscene, spisested, legepladser, Varde Miniby og handicapvenlige picnictableauer langs åen kalder på en pause.
Der er 48 kunstværker i midtbyen, og to digitale, guidede ture, de såkaldte oplevelsesloops – Naturloopet og Kulturloopet – viser rundt i midtbyen med fortællinger om byens natur, historier, kunst og personligheder.

Handelsbyen Varde er et besøg værd for hele familien. Om sommeren trækker børneloppemarkeder, koncerter, sommerspil og de særligt aktive Varde dage folk til byen, og fra sidst i november forvandler Varde sig til nissernes by. Godt 300 vardenisser har deres faste pladser i midtbyen, og at Varde faktisk er nissernes by, understreges af Skandinaviens største nissehue på 120 kvadratmeter, der dækker spiret på det gamle rådhus.

Nok har den gamle købstad fra 1476 skiftet udseende, men takket være en omfattende byfornyelse er det lykkedes at bevare det historiske vingesus, der gør handelsbyen Varde til noget helt særligt.



Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Varde Handel
Fotograf: Varde Handel
Fotograf: Varde Handel
Fotograf: Varde Handel
Fotograf: Varde Handel