1898: Hotellet er næsten lige så gammelt som Esbjerg. I 1875 var Skolegade blot to mudrede vognspor mellem Vor Frelser Kirke, nogle små byhuse og en del byggegrunde. 25 år senere var gaden en summende handelsgade med to hoteller, arresthus og et stort postkontor. I 1898 stod "Missionshotellet"s top-moderne værelser klar til de handelsrejsende. Og restauranten - der dengang var en café - stod klar til byens nye borgere, der blev flere og flere i rasende hast. 


1912-1948: 
I 1912 kunne Carsten Jespersens hustru kalde sig Fru hoteldirektør Jespersen. Carsten Jespersen købte Missionshotellet, som hans søn Sand Jespersen overtog driften af i 1930. I 1941 stod hotellet funklende nyrenoveret med bl.a. telefon på 40 ud af de 60 værelser. Avisen skrev: "I det hele taget bærer Hotellet Præg af den hjemlige Hygge og Ro, som har givet det et godt Renomme blandt alle, der har haft Lejlighed til at besøge Esbjerg." Politirapporter fra 1945 viser, at Sand Jespersen gentagne gange blev arresteret af besættelsesmagten.


1948-1975: 
Familien Rasmussen, der måtte rejse fra deres hotel i Fredericia ved krigens afslutning, fandt i 1948 det hotel, der skulle blive deres livsværk. Gæsterne stod i kø udenfor hotellet om søndagen for at spise klar suppe og flæskesteg. Fiskerne og deres familier mødtes i restauranten, og oldfruen vaskede trapperne med petroleumsvand. Huset fik elevator til både gæster og biler, værelserne fik bad og toilet og de unge mænd fik langt hår og trompetbukser.


1975-2019:
 Anden generation tog over i 1975, da Poul og Kirsten Rasmussen giftede sig og overtog Missionshotellet Ansgar. I perioden efter overtagelsen var Esbjerg - og resten af verden - ikke til at kende igen. Ansgar har klarede sig igennem med roen og traditionerne i behold. I 2014 solgte Kirsten Rasmussen hotellet til Lars Hedeby Sørensen og Kurt Kruse Sørensen.


2019: 
Danske Hoteller A/S køber Hotel Ansgar, som dermed er det 22. hotel i Danmarks største privatejede hotelkæde målt på antal hoteller. Danske Hoteller A/S består af 23 individuelle kroer og hoteller med hvert sit charmerende særpræg og hyggelige atmosfære. Hotel Ansgar køres videre i den samme gode ånd, som i Rasmussen familiens tid, med sjæl og charme, og med stor vægt på den personlige service.