Tarp Bunkermuseum

Afstand: 6.12 Km

 | +45 21 40 68 04 |  +45 21 40 68 04 |  heleneholstandersen@gmail.com | 
Besøg Tarp Bunkermuseum, hvor du blandt andet finder bunker 75665 - en regelbau 622 , som er en mandskabsbunker beregnet til 2x10 mand.

Bunkeren blev støbt i 1943 og var i brug under 2. Verdenskrig og fungerede som vagtbunker for en del af området på den tyske flyveplads i Esbjerg. Bunkeren hører til Støttepunkt Esbjerg Flyveplads. Soldaterne kunne bo i bunkeren og bruge den som beskyttelsesrum i tilfælde af fjendtlige luftbombardementer og artilleribeskydning.

Afsæt 1 time til et besøg hvor der fortælles om bunkerens funktioner og den tyske flyveplads.

Bunkeren står efter 8 års renovering som den så ud og var indrettet under tjeneste i 1943 og har masser af originale effekter fra den tyske flyveplads

Bunkeren er konstrueret og placeret i terrænet af de tyske fæstningspionere. Bygningsprocessen blev organiseret af OT (den tyske byggeorganisation), men selve byggeriet er udført af danske entreprenører og danske arbejdere.

Kunne du tænke dig, at få mere viden om Stützpunktgruppe Esbjerg Fliegerhorst og komme med på en spændende bunkersafari på den gamle tyske flyveplads? Kontakt museet.Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Besøg Tarp Bunkermuseum Fotograf: Tarp Bunkermuseum Copyright: Tarp Bunkermuseum
Fotograf: Tarp Bunkermuseum