Tirpitz

Afstand: 19.73 Km

 | +45 7522 0877 |  http://www.tirpitz.dk | 
Tirpitz, Blåvand – arkitektur i verdensklasse

Det danske arkitektfirma BIG har tegnet det nye Tirpitz. I det fredede klitlandskab, bag den gamle kanonbunker fra Anden Verdenskrig, har arkitekterne skabt et spektakulært museum, der ligger skjult under sandet. Under overfladen findes fire store udstillingsgallerier samt café og butik. En underjordisk korridor forbinder den nye attraktion med den gamle bunker.

På opdagelse i udstillingerne

Ikke blot arkitekturen, men også udstillingerne er noget helt særligt. De hollandske oplevelsesdesignere Tinker Imagineers, der har vundet adskillige priser i Europa, har designet udstillingerne med fokus på oplevelser for hele familien.

Særudstilling – kan ses til og med sommeren 2020

Da den tyske værnemagt kapitulerede i Danmark den 4. maj 1945, var hele den jyske vestkyst mineret. Men miner overgiver sig ikke, og hver eneste af de knap 1,5 mio. udlagte miner langs vestkysten var dødbringende.
Denne historie er i samtiden bedst kendt fra den Oscar-nominerede film ”Under Sandet”, der beskriver den dramatiske minerydning lige efter krigen. Og det er emnet for den første særudstilling i Tirpitz, ”Livsfare – Miner!”, der åbnede torsdag den 4. april med spørgsmålet: Hvem rydder op efter en krig?

Den skjulte vestkyst

Tag med på en tidsrejse, der starter hos mammutterne på den store slette, hvor der nu er vesterhav. Rejsen fortsætter til det tidlige Blåvand med troldkarle og smuglerkro, forbi havets helte og helt frem til 1970’ernes blomstrende campingliv.

Havets guld

Et smukt skatkammer rummer én af Europas fineste ravsamlinger, og giver plads til fordybelse. Mød også ravsamleren, der fortæller om, hvordan man selv finder rav. Bliv fascineret at ravets egenskaber i ravskoven, og lær at kende forskel på rav – og gule sten.

En hær af beton

Anden Verdenskrig handlede ikke kun om beton og kanoner, men var først og fremmest en verdenstragedie, der ramte helt almindelige mennesker – også på den danske vestkyst. Mød nogle af disse skæbner i udstillingen, der er bygget op som et bunkerlandskab.

Tirpitz-bunkeren

Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange. Også her gemmer der sig et væld af gode historier.

Opdateret af: Destination Vesterhavet, VisitWestDenmark  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Mike Bink Copyright: Vardemuseerne
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink
Fotograf: Mike Bink Copyright: Mike Bink