Varde Ådal Lam

Afstand: 14.70 Km

+45 2345 4028 |  kontakt@vardeaadallam.dk | 
Varde Ådal Lam er et økologisk landbrug med produktion af lam, æg, grøntsager og meget mere. Jorden dyrkes, så Varde Ådal Lam er selvforsynende med foder. Varde Ådal Lam har stalddørssalg af, kartofler, grønt og honning. Derudover har gården også en gårdbutik som sælger lamme -, svine - og oksekød samt æg fra fritgående høns, alt sammen økologisk. Varde Ådal Lam forhandler også ost fra Enghavegård Osteri.

Varde Ådal Lam er et familiedrevet landbrug, som sætter økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i højsæde.

Varde Ådal Lams primære beskæftigelser er produktion af grøntsager, æg, gårdbutik, stalddørssalg, får og eget slagteri. Selve fårene og lammene sommergræsser ved Nationalpark Vadehavet, hvor der også laves hø. På de øvrige arealer produceres der kartofler, grøntsager og vinterfolde til dyrene.  

Som Stalddørssalg sælges der økologiske æg, hvor æggene er blevet pakket på gårdens eget æggepakkeri. Derudover sælges der som Stalddørssalg også kartofler, grøntsager og honning.

I Gårdbutikken findes der et bredt udvalg af gårdens egne varer, og andre lokale specialiteter. Dette er blandt andet økologisk lam, gris, ænder og gæs, samt salg af økologiske ost, vin og honning. Derudover er der også kaniner, oksekød og vildt, lammeskind, blomster og forskellige specialiteter, såsom snaps, salt, chokolade, marmelade og meget mere.

I Slagteriet er der sikre og kvalitetsbevidste rammer, hvor der lægges vægt på dyrene, har det godt og ikke lider på nogen måde gennem forløbet. Der udføres slagteropgaver af lam, geder, kaniner, vildt og fjerkræ.

På gården vil du finde mange dyr. Dette er blandt andet får. Hvor moderfårene er af racen Dorset der er karakteriseret ved, at de går i brunst flere gange om året, modsat andre racer. Vædderne er af racen Texel, som er karakteriseret ved mere kødfyldte dyr. Kombinationen af de 2 racer er, at de danner sunde, stærke, kødfulde lam med god kødstruktur.

Udover får har gården også økologiske sortbroget dansk landrace grise. De er lette at omgås, og er meget hårdførte. Derfor trives de ude hele året, og er kendte for at føde robuste grise. Selve kødet er mørkt, saftigt og velsmagende.

På gården finder I også rolige og tamme økologiske Brune Amerikaner høns, som giver brune æg. Derudover er der også gæs, som er af racen Dansk Landrace og Hvide Gæs. De har 3 hektar græs med vandhul, og fordres med korn.

Der findes også to hyrdehunde på gården ved navn Scout og Maggi af racen Border Collier. De bruges til at flytte fårene, og er derfor trænet til at være hyrdehunde. Derudover er der også gårdens forkælede labrador Aija.Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Varde Ådal Lam
Fotograf: Varde Ådal Lam
Fotograf: Varde Ådal Lam